Muškátová srdíčka

Muškátový oříšek napomáhá trávení a navíc i při léčbě nespavosti.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

bez rozležení

Ingredience

35 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    134 KCal

    6 %

    6 %

  • Energie

    560 KJ

    6 %

    6 %

  • Sacharidy

    13,2 g

    15 %

    13 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    2,1 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    7,8 g

    12 %

    11 %

  • nasycené

    3,1 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V míse vyšleháme máslo s cukrem, medem a vejcem dohladka. Postupně přimícháme čokoládu, špetku soli, skořici a muškátový květ Avokádo, citronovou kůru a nakonec zapracujeme mouku. Vypracujeme těsto, zabalíme ho do folie a necháme v chladu odpočinout asi 30 minut.
  2. Těsto vyválíme na pomoučněném vále na plát silný asi 3 mm. Vykrajujeme z něj různě velká srdíčka, která klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 12 minut dozlatova.
  3. Po vytažení z trouby cukroví ihned stáhneme na rovnou pracovní desku. Po vychladnutí srdíčka zdobíme čokoládovou polevou.
Autor:

Podobné recepty

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Sušenkové řezy s pudinkem a malinami

S tímto moderním dezertem vždycky zabodujete.

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.