Mrkvová pomazánka s vlašskými ořechy

Vynikající svačinu připravíte snadno podle našeho receptu. Základem je mrkev a vlašské ořechy.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

bez doby chlazení

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    237 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    992 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    11,8 g

    13 %

    12 %

  • Vláknina

    4,3 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    4,2 g

    7 %

    6 %

  • Tuky

    18,4 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    5,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mrkev očistíme, nastrouháme najemno a vsypeme do kastrolu. Podlijeme ji pomerančovou šťávou a krátce podusíme, aby změkla. Necháme ji vychladnout.
  2. Ořechy nasekáme nahrubo a na pánvi je nasucho opražíme.
  3. Do mísy vsypeme podušenou mrkev a ořechy. Přidáme med a créme fraiche a vše dobře promícháme. Pomazánku mažeme na celozrnné pečivo.
Autor:

Podobné recepty

Paprikové koláčky

Tip nejen na pochutnání k vínu, ale i na skvělou svačinka do školy nebo do práce.

Tvarohové rohlíčky se slanou náplní

Tyto slané rohlíčky se skvěle hodí na Velikonoce.

Rychlé chuťovky se sýrem a ovocem

Chystáte oslavu? Nezapomeňte na jednohubky.

Uzlíčky se šunkou a pórkem

Vyzkoušejte si upéct i něco slaného.

Taštičky plněné nivou

Pochutnejte si na této lahodné specialitě.