Ingredience
Postup
- V hrnci přivedeme k varu 250 ml vody s tukem. Najednou přisypeme mouku a důkladně mícháme, až se hmota začne odlepovat od stěn hrnce. Stáhneme z plotýnky a za občasného míchání necháme zchladnout. Pak přidáme lžičku soli a po jednom zašleháme vejce. Vymícháme hladké polotuhé těsto.
- Dva plechy o velikosti 35x25 cm vymažeme tukem, rozetřeme na ně těsto (kraje necháme volné, protože těsto při pečení nabude a vytvoří vlny) a po celé ploše je lehce postříkáme vodou. Pečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C asi 12-15 minut dorůžova. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
- Do kastrolu nalijeme mléko, přidáme žloutky a mouku, za stálého míchání asi 3 minuty povaříme a kaši necháme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem v hlubší misce do pěny. Postupně zašleháme moučnou kaši a krém ochutíme rumem.
- Méně zvlněnou placku potřeme krémem, poklademe okapanými mandarinkami a na ně přitiskneme druhou placku. Necháme v chladničce ztuhnout a rozkrájíme na kousky.