Mraky
Těsto těchto dezertů je tak nadýchané, že působí jako mraky.
Vaření 60 min
bez chladnutí a tuhnutí
Postup
- V hrnci přivedeme k varu 250 ml vody s tukem. Najednou přisypeme mouku a důkladně mícháme, až se hmota začne odlepovat od stěn hrnce. Stáhneme z plotýnky a za občasného míchání necháme zchladnout. Pak přidáme lžičku soli a po jednom zašleháme vejce. Vymícháme hladké polotuhé těsto.
- Dva plechy o velikosti 35x25 cm vymažeme tukem, rozetřeme na ně těsto (kraje necháme volné, protože těsto při pečení nabude a vytvoří vlny) a po celé ploše je lehce postříkáme vodou. Pečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C asi 12-15 minut dorůžova. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
- Do kastrolu nalijeme mléko, přidáme žloutky a mouku, za stálého míchání asi 3 minuty povaříme a kaši necháme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem v hlubší misce do pěny. Postupně zašleháme moučnou kaši a krém ochutíme rumem.
- Méně zvlněnou placku potřeme krémem, poklademe okapanými mandarinkami a na ně přitiskneme druhou placku. Necháme v chladničce ztuhnout a rozkrájíme na kousky.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
325 KCal
15 %
14 %
-
Energie
1361 KJ
15 %
14 %
-
Sacharidy
30,9 g
35 %
31 %
-
Vláknina
0,7 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
4,5 g
7 %
7 %
-
Tuky
20,0 g
31 %
29 %
-
nasycené
7,5 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Levandulové lanýže
Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.
Střecha
Tento nepečený dezert je sice trochu retro, ale čerstvé maliny mu dodají šmrnc.