Mozzarella ve vinném těstíčku

Křupavé těstíčko a tahavý vnitřek vám vykouzlí nevšední chuťový zážitek.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    519 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2173 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    24,7 g

    28 %

    25 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    35,8 g

    57 %

    53 %

  • Tuky

    28,5 g

    44 %

    41 %

  • nasycené

    12,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mozzarellu vyjmeme ze sáčku, necháme okapat, osušíme papírovým ubrouskem a nakrájíme na silnější plátky. Petrželovou nať opláchneme, osušíme a nasekáme najemno.
  2. Do misky vlijeme bílé víno, rozklepneme vejce a metličkou rozšleháme. Postupně přisypáváme mouku, až ušleháme hladké těstíčko. Vmícháme nasekanou petrželku, dochutíme solí a muškátovým květem.
  3. Každý plátek sýra obalíme v hladké mouce a těstíčku, vložíme na pánev s rozpáleným olejem a z obou stran opečeme. Podáváme se salátem a jogurtovým dresinkem.
Autor:

Podobné recepty

Sýrové ražniči

Nabídněte návštěvě zajímavé jednuhubky.

Novoroční utopenec

Vychutnejte si oblíbenou klasiku.

Šunka v sýru

Pochutná si celá rodina.

Pomerančová hořčice s estragonem

Místo kupované hořčice si ji doma radši uvařte sami.

Rebarborové čatní

Vyzkoušejte tradiční indickou marmeládu.