Mozzarella ve vinném těstíčku
Křupavé těstíčko a tahavý vnitřek vám vykouzlí nevšední chuťový zážitek.
Postup
- Mozzarellu vyjmeme ze sáčku, necháme okapat, osušíme papírovým ubrouskem a nakrájíme na silnější plátky. Petrželovou nať opláchneme, osušíme a nasekáme najemno.
- Do misky vlijeme bílé víno, rozklepneme vejce a metličkou rozšleháme. Postupně přisypáváme mouku, až ušleháme hladké těstíčko. Vmícháme nasekanou petrželku, dochutíme solí a muškátovým květem.
- Každý plátek sýra obalíme v hladké mouce a těstíčku, vložíme na pánev s rozpáleným olejem a z obou stran opečeme. Podáváme se salátem a jogurtovým dresinkem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
519 KCal
24 %
22 %
-
Energie
2173 KJ
24 %
22 %
-
Sacharidy
24,7 g
28 %
25 %
-
Vláknina
1,2 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
35,8 g
57 %
53 %
-
Tuky
28,5 g
44 %
41 %
-
nasycené
12,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA