Mozzarella ve vinném těstíčku

Křupavé těstíčko a tahavý vnitřek vám vykouzlí nevšední chuťový zážitek.

Obtížnost

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Mozzarellu vyjmeme ze sáčku, necháme okapat, osušíme papírovým ubrouskem a nakrájíme na silnější plátky. Petrželovou nať opláchneme, osušíme a nasekáme najemno.
  2. Do misky vlijeme bílé víno, rozklepneme vejce a metličkou rozšleháme. Postupně přisypáváme mouku, až ušleháme hladké těstíčko. Vmícháme nasekanou petrželku, dochutíme solí a muškátovým květem.
  3. Každý plátek sýra obalíme v hladké mouce a těstíčku, vložíme na pánev s rozpáleným olejem a z obou stran opečeme. Podáváme se salátem a jogurtovým dresinkem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    519 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2173 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    24,7 g

    28 %

    25 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    35,8 g

    57 %

    53 %

  • Tuky

    28,5 g

    44 %

    41 %

  • nasycené

    12,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Domácí škvarky a sádlo

Připravte si fantastické domácí škvarky tak, jak to dělávala vaše babička.

Pikantní vejce plněná hermelínovou pěnou

Tento studený předkrm si zamilujete.

Nakládaný hermelín

Hermelín necháme alespoň dva dny marinovat pro tu nejlepší chuť.

Nakládaný hermelín

Hermelín chutná nejlépe po pár dnech uložený v lednici.

Nakládaný hermelín

K nakládanému hermelínu nesmí chybět pivo.