Ingredience
Postup
- Droždí rozmícháme s polovinou vlažného mléka, lžící cukru a 2 lžícemi mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Zbylou mouku prosijeme do mísy, přidáme špetku soli, citronovou kůru, žloutky, zbytek cukru i vlažného mléka, vzešlý kvásek a nakonec rozpuštěné máslo. Vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme ho a necháme na teplém místě 30 minut kynout. Potom ho zlehka propracujeme a necháme znovu vykynout.
- Mezitím si připravíme náplň - tvaroh smícháme s moučkovým i vanilkovým cukrem a vejcem. Poté do něj přidáme rozinky.
- Vykynuté těsto rozdělíme na 26 kousků. Vytvoříme z nich placičky. Na každou dáme trochu náplně, kterou pak do těsta zabalíme. Bochánky rozložíme na vymaštěné plechy a necháme 15 minut kynout.
- Poté do středu bochánků vymáčkneme důlky. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a důlky vyplníme džemem. Nakonec na koláčky rozdělíme drobenku připravenou z mouky, cukru a másla. Koláčky pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20-25 minut. Po upečení je přendáme na kovovou mřížku a necháme vychladnout.