Mini ovocné dortíky
Měkoučké cukroví v marcipánovém kabátku.
Postup
- Sušené ovoce pokrájíme, zalijeme amarettem, necháme namáčet. Slijeme, likér uchováme do těsta a k potírání. K ovoci přidáme mandlové hranolky.
- Mouku prosejeme s kypřicím práškem a solí. Máslo rozpustíme, vmícháme extrakt, mleté mandle a 3 lžíce amaretta. Necháme zchladnout.
- Vejce a cukr vyšleháme do pěny, střídavě zapracujeme sypkou i máslovou směs a poté ovocnou směs a nasekanou čokoládu. Ve formě s pečicím papírem pečeme při 160 °C 35 minut. Vyklopíme.
- Korpus nakrájíme, potřeme amarettem. Potáhneme marcipánem, dozdobíme a ovážeme mašlí.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
178 KCal
8 %
7 %
-
Energie
745 KJ
8 %
7 %
-
Sacharidy
24,9 g
28 %
25 %
-
Vláknina
0,9 g
3 %
3 %
-
Bílkoviny
2,2 g
3 %
3 %
-
Tuky
7,4 g
11 %
11 %
-
nasycené
3,9 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Žloutkové řezy
Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.
Pomerančové řezy
Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.