Mini ovocné dortíky

Měkoučké cukroví v marcipánovém kabátku.

Obtížnost

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

20 PORCE +

Na těsto:

Na dohotovení:

Postup

  1. Sušené ovoce pokrájíme, zalijeme amarettem, necháme namáčet. Slijeme, likér uchováme do těsta a k potírání. K ovoci přidáme mandlové hranolky.
  2. Mouku prosejeme s kypřicím práškem a solí. Máslo rozpustíme, vmícháme extrakt, mleté mandle a 3 lžíce amaretta. Necháme zchladnout.
  3. Vejce a cukr vyšleháme do pěny, střídavě zapra­cujeme sypkou i máslovou směs a poté ovoc­nou směs a nasekanou čokoládu. Ve formě s pečicím papírem pečeme při 160 °C 35 minut. Vyklopíme.
  4. Korpus nakrájíme, potřeme amarettem. Potáhneme marcipánem, dozdobíme a ovážeme mašlí.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    178 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    745 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    24,9 g

    28 %

    25 %

  • Vláknina

    0,9 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    2,2 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    7,4 g

    11 %

    11 %

  • nasycené

    3,9 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Žloutkové řezy

Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Meruňkový sorbet

Není nad domácí sorbet.

Paris-Brest s ostružinami

Tradiční francouzský dezert.

Mandlový mazanec s rozinkami v rumu

K Velikonocům mazanec prostě patří.