Mexická rýže s mletým masem

Pestrý „kotlík“ chutí i barviček nabízí tato temperamentní mexická varianta na italské rizoto. Za nás palec nahoru!

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    426 KCal

    19 %

    18 %

  • Energie

    1784 KJ

    19 %

    18 %

  • Sacharidy

    33,5 g

    38 %

    34 %

  • Vláknina

    6,8 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    17,8 g

    28 %

    26 %

  • Tuky

    23,8 g

    37 %

    34 %

  • nasycené

    5,3 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a opečeme v hrnci na rozehřátém oleji. Přidáme maso, koření, sůl, pepř a pozvolna opékáme asi 10 minut.
  2. Poté vmícháme propláchnutou okapanou rýži, sterilovaná rajčata a zalijeme 750 ml vody. Přivedeme k varu a za občasného míchání dusíme doměkka asi 20 minut.
  3. Cherry rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtiny. Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku, vyloupneme dužinu a nakrájíme ji na kostičky. Olivy rozpůlíme, kukuřici scedíme, koriandr a očištěnou chilli papričku nasekáme najemno.
  4. Vše přimícháme do hrnce k masu krátce před koncem varu. Nakonec mexickou rýži dochutíme solí. Můžeme podávat se smetanovým dipem.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutnají úplně všichni.

Kuřecí roláda s tvarůžky

Roláda s celerovým pyré a oblíbeným sýrem chutná prostě dokonale.

Panenka ve slanině

Připravte si vepřovou panenku na středomořský způsob. Zpříjemní vám čekání na léto.