Mexická rýže s mletým masem
Pestrý „kotlík“ chutí i barviček nabízí tato temperamentní mexická varianta na italské rizoto. Za nás palec nahoru!
Postup
- Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a opečeme v hrnci na rozehřátém oleji. Přidáme maso, koření, sůl, pepř a pozvolna opékáme asi 10 minut.
- Poté vmícháme propláchnutou okapanou rýži, sterilovaná rajčata a zalijeme 750 ml vody. Přivedeme k varu a za občasného míchání dusíme doměkka asi 20 minut.
- Cherry rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtiny. Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku, vyloupneme dužinu a nakrájíme ji na kostičky. Olivy rozpůlíme, kukuřici scedíme, koriandr a očištěnou chilli papričku nasekáme najemno.
- Vše přimícháme do hrnce k masu krátce před koncem varu. Nakonec mexickou rýži dochutíme solí. Můžeme podávat se smetanovým dipem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
426 KCal
19 %
18 %
-
Energie
1784 KJ
19 %
18 %
-
Sacharidy
33,5 g
38 %
34 %
-
Vláknina
6,8 g
23 %
23 %
-
Bílkoviny
17,8 g
28 %
26 %
-
Tuky
23,8 g
37 %
34 %
-
nasycené
5,3 g
-
trans-mastné
0,5 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA