Mexická rýže s mletým masem

Pestrý „kotlík“ chutí i barviček nabízí tato temperamentní mexická varianta na italské rizoto. Za nás palec nahoru!

Obtížnost

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a opečeme v hrnci na rozehřátém oleji. Přidáme maso, koření, sůl, pepř a pozvolna opékáme asi 10 minut.
  2. Poté vmícháme propláchnutou okapanou rýži, sterilovaná rajčata a zalijeme 750 ml vody. Přivedeme k varu a za občasného míchání dusíme doměkka asi 20 minut.
  3. Cherry rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtiny. Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku, vyloupneme dužinu a nakrájíme ji na kostičky. Olivy rozpůlíme, kukuřici scedíme, koriandr a očištěnou chilli papričku nasekáme najemno.
  4. Vše přimícháme do hrnce k masu krátce před koncem varu. Nakonec mexickou rýži dochutíme solí. Můžeme podávat se smetanovým dipem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    426 KCal

    19 %

    18 %

  • Energie

    1784 KJ

    19 %

    18 %

  • Sacharidy

    33,5 g

    38 %

    34 %

  • Vláknina

    6,8 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    17,8 g

    28 %

    26 %

  • Tuky

    23,8 g

    37 %

    34 %

  • nasycené

    5,3 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kebab se zeleninovým salátem a jogurtovou omáčkou

Mleté maso a grilování patří k sobě. Připravte si tyto báječné kebaby, které voní dálkami.

Šťavnaté kuře na pivu

Kuře a pivo jdou výborně k sobě. Vezměte je ke grilu a uvidíte, co se bude dít.

Grilovaný hamburger s kozím sýrem

Plánujete rodinnou sešlost u grilu? Nezapomeňte na klasiku v podobě grilovaného hamburgeru. S...

Vepřový asijský špíz

Vepřové maso z grilu je vždycky dobrota, ale když mu dodáte orientální šmrnc, pak se budete...

Pečený pstruh a ragú z černého kořene

Černý kořen je méně známá, ale moc dobrá a také zdravá zelenina. Společně s pečeným pstruhem je to...

Zobrazit více