Ingredience
Postup
- Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh, žloutky s vanilkovým cukrem do pěny. Směsi spojíme a smícháme s moukou a olejem. Těsto nalijeme do formy a pečeme při 160 °C asi 45 minut. Necháme vychladnout, vyklopíme a vodorovně rozkrojíme na 3 díly.
- Melouny rozpůlíme a vydlabeme zrníčka. Ze žlutého melounu odkrojíme 2 kola silná asi 2,5 cm a odkrojíme slupku. Pak vykrojíme kulatý střed o průměru 8 cm. Oranžový meloun nakrájíme na měsíčky, odkrojíme slupky a nakrájíme na kousky.
- Mascarpone smícháme s cukry a smetanou vyšlehanou dotuha.
- Do vymazané a vysypané formy položíme spodní díl korpusu. Zbylé dva po obvodě skrojíme asi o 1 cm. Na korpus dáme kolečko žlutého melounu a střed vyplníme kousky oranžového.
- Pomocí sáčku nastříkáme po obvodu i do středu náplň a na ni položíme druhý díl korpusu. Stejně pokračujeme i s dalším korpusem a melounem. Navrch položíme poslední korpus. Povrch pomažeme náplní a dort uložíme do chladničky ztuhnout.
- Ze zbylého žlutého melounu vykrájíme kuličky a oranžový nakrájíme na kousky. Melounem nakonec ozdobíme povrch dortu.