Medové řezy

1 hodnocení

Chutným moučníkem, jehož základem je lahodný med, potěšíte celou rodinu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez chladnutí

Ingredience

20 PORCE +

Na těsto:

Na krém:

Na ozdobu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    329 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1376 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    37,0 g

    42 %

    37 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    4,2 g

    7 %

    6 %

  • Tuky

    17,7 g

    27 %

    25 %

  • nasycené

    9,4 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do kastrůlku nalijeme mléko, přidáme med, cukr a máslo. Necháme rozpustit, ale nevaříme. Odstavíme z ohně a přidáme mouku, sodu a vejce. Vypracujeme těsto, které rozdělíme na 4 díly a z každého vyválíme plát silný asi 3 mm.
  2. Pláty přemístíme na plechy vyložené pečicím papírem a povrch propícháme vidličkou. Pečeme v  troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout, položíme je na sebe a okraje zakrojíme do roviny. Odkrojky nastrouháme a smícháme s nastrouhanými ořechy. Směs si uložíme stranou a použijeme ji na posypání povrchu řezů.
  3. Na krém rozpustíme polovinu másla, přidáme cukr, mouku a mícháme do zhoustnutí. Pak zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Povaříme za stálého míchání asi 5 minut. Odstavíme a do teplé směsi zašleháme robotem zbylé máslo a rum. Krém rozdělíme na 5 dílů. Tři díly krému použijeme na slepení korpusů a zbylé dva díly krému rozetřeme na povrch, který na závěr posypeme směsí drobečků a ořechů.
  4. Řezy uložíme do chladničky ztuhnout a odležet minimálně do druhého dne a před podáváním nakrájíme na porce. Čokoládu rozpustíme na horké vodní lázni, rozetřeme na bublinkovou fólii a přemístíme do chladničky ztuhnout. Po ztuhnutí fólii odstraníme a koncem obyčejné tužky vytlačíme kulaté otvory. Ozdobu nakrájíme na kousky, které opatrně pomažeme štětečkem velmi tenkou vrstvou medu a řezy ozdobíme.
Autor:

Podobné recepty

Clafoutis s ostružinami

Upečte si francouzský koláč plný čerstvého ovoce.

Ovocný trifle do skleničky

Chce to něco dobrého na zub? Připravte rodině vrstvený dezert anglického původu.

Vaflové kornoutky s ovocem

Kornouty nemusíte plnit pouze zmrzlinou. Inspirujte se naším receptem.

Ostružinové sušenky

Zpracujte ovoce ze zahrady do těchto křehkých čokoládových sušenek, které se jen rozplývají na...

Vanilkové řezy se skořicí

Ke kávě jsou tyto luxusní řezy jako dělané.