Medové řezy

1 hodnocení

Chutným moučníkem, jehož základem je lahodný med, potěšíte celou rodinu.

Obtížnost

Střední

Vaření 60 min

bez chladnutí

Ingredience

20 PORCE +

Na těsto:

Na krém:

Na ozdobu:

Postup

  1. Do kastrůlku nalijeme mléko, přidáme med, cukr a máslo. Necháme rozpustit, ale nevaříme. Odstavíme z ohně a přidáme mouku, sodu a vejce. Vypracujeme těsto, které rozdělíme na 4 díly a z každého vyválíme plát silný asi 3 mm.
  2. Pláty přemístíme na plechy vyložené pečicím papírem a povrch propícháme vidličkou. Pečeme v  troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout, položíme je na sebe a okraje zakrojíme do roviny. Odkrojky nastrouháme a smícháme s nastrouhanými ořechy. Směs si uložíme stranou a použijeme ji na posypání povrchu řezů.
  3. Na krém rozpustíme polovinu másla, přidáme cukr, mouku a mícháme do zhoustnutí. Pak zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Povaříme za stálého míchání asi 5 minut. Odstavíme a do teplé směsi zašleháme robotem zbylé máslo a rum. Krém rozdělíme na 5 dílů. Tři díly krému použijeme na slepení korpusů a zbylé dva díly krému rozetřeme na povrch, který na závěr posypeme směsí drobečků a ořechů.
  4. Řezy uložíme do chladničky ztuhnout a odležet minimálně do druhého dne a před podáváním nakrájíme na porce. Čokoládu rozpustíme na horké vodní lázni, rozetřeme na bublinkovou fólii a přemístíme do chladničky ztuhnout. Po ztuhnutí fólii odstraníme a koncem obyčejné tužky vytlačíme kulaté otvory. Ozdobu nakrájíme na kousky, které opatrně pomažeme štětečkem velmi tenkou vrstvou medu a řezy ozdobíme.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    329 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1376 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    37,0 g

    42 %

    37 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    4,2 g

    7 %

    6 %

  • Tuky

    17,7 g

    27 %

    25 %

  • nasycené

    9,4 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Nepečený tvarohový dort s mangovým želé

Chystáte-li rodinnou oslavu, připravte tento krásný a chutný dort.

Pečené koblihy

Domácím koblihám nikdo neodolá.

Rebarborový dort

Z rebarbory opravdu nemusíte péct pouze koláč s drobenkou.

Pistáciový chlebíček

Nejen barevná kombinace, ale i chuť je neodolatelná.

Čokoládové květináčky

Snadné a vkusně vypadající dortíčky, které doplní každý sladký bar.