Masové košíčky s vejci
Rafinovaný předkrm s křepelčími vejci vypadá na první pohled docela složitě, ale nakonec je to docela snadné a především je výsledek velice chutný.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
502 KCal
23 %
21 %
-
Energie
2100 KJ
23 %
21 %
-
Sacharidy
30,4 g
35 %
30 %
-
Vláknina
1,3 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
22,2 g
35 %
33 %
-
Tuky
32,0 g
49 %
46 %
-
nasycené
8,3 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Na pomoučněném vále rozválíme listové těsto na tenký plát. Vykrájíme z něj 8 větších koleček, kterými vyložíme formičky na muffiny a 8 menších koleček na přiklopení košíčků.
- Křepelčí vejce vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 2 minuty. Vodu slijeme. Vejce ihned zchladíme a opatrně oloupeme.
- Šalotku a česnek očistíme, nakrájíme najemno a v pánvi na rozehřátém oleji opečeme společně s omytými listy tymiánu dozlatova. Necháme vychladnout.
- V míse smícháme oba druhy masa s rozšlehaným vejcem, petrželkou a opečenou šalotkou s česnekem. Pak vmícháme víno a směs dochutíme solí a pepřem.
- Polovinu masové směsi rozdělíme na dna košíčků, přidáme křepelčí vejce a zakryjeme zbylou směsí. Košíčky přiklopíme zbylými kolečky těsta. Okraje dobře přitiskneme. Povrch nařežeme ozdobně do mřížky a potřeme rozšlehaným žloutkem.
- Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 - 30 minut (dle velikosti košíčků).
- Masové košíčky podáváme dozdobené omytými salátovými listy.