Úterý 13. dubna 2021, svátek má Aleš
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 13. dubna 2021 Aleš

Masové košíčky s vejci

nehodnoceno

Rafinovaný předkrm s křepelčími vejci vypadá na první pohled docela složitě, ale nakonec je to docela snadné a především je výsledek velice chutný.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

8 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    502 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2100 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    30,4 g

    35 %

    30 %

  • Vláknina

    1,3 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    22,2 g

    35 %

    33 %

  • Tuky

    32,0 g

    49 %

    46 %

  • nasycené

    8,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na pomoučněném vále rozválíme listové těsto na tenký plát. Vykrájíme z něj 8 větších koleček, kterými vyložíme formičky na muffiny a 8 menších koleček na přiklopení košíčků.
  2. Křepelčí vejce vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 2 minuty. Vodu slijeme. Vejce ihned zchladíme a opatrně oloupeme.
  3. Šalotku a česnek očistíme, nakrájíme najemno a v pánvi na rozehřátém oleji opečeme společně s omytými listy tymiánu dozlatova. Necháme vychladnout.
  4. V míse smícháme oba druhy masa s rozšlehaným vejcem, petrželkou a opečenou šalotkou s česnekem. Pak vmícháme víno a směs dochutíme solí a pepřem.
  5. Polovinu masové směsi rozdělíme na dna košíčků, přidáme křepelčí vejce a zakryjeme zbylou směsí. Košíčky přiklopíme zbylými kolečky těsta. Okraje dobře přitiskneme. Povrch nařežeme ozdobně do mřížky a potřeme rozšlehaným žloutkem.
  6. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 - 30 minut (dle velikosti košíčků).
  7. Masové košíčky podáváme dozdobené omytými salátovými listy.
Autor:

Podobné recepty

Kopřivová nádivka s mandlemi

Bezmasá varianta pro velikonoční debužírování potěší nejen vegetariány. Nasekané mandle dodávají...

Vaječná pomazánka s paprikou

Barevnější variace na klasickou vajíčkovou pomazánku vás rozveselí a bude ozdobou každé rodinné...

Velikonoční hlavička

K tradičním pokrmům patří ve většině českých domácností o Velikonocích hlavička s uzeným masem.

Velikonoční nádivka s uzeným a vepřovým masem

Když si z procházky donesete domů lístky kopřivy a medvědího česneku, není nic lepšího, než je...

Vaječná tlačenka

Velikonoce jsou sice hlavně o sladkých specialitách, ovšem bez vaječné tlačenky by to také nešlo....

Zobrazit více