Ingredience
Postup
- Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a rozložíme na talíř. Osolíme je, opepříme, poklademe na plátky nakrájenými stroužky česneku, kousky citronu, snítkami tymiánu, rozmarýnu a přelijeme 2/3 rostlinného oleje. Maso zakryjeme potravinářskou fólií a necháme cca 60 minut marinovat.
- Housku nakrájíme na kostky a rozmixujeme. Nasypeme ji do mísy, přidáme citronovou kůru, bylinky, najemno nasekaný stroužek česneku, špetku soli, olivový olej a zlehka promícháme.
- Kuřecí prsa vyndáme z marinády, necháme je dobře okapat a z jedné strany obalíme v připravené směsi na krustu. Stejnou stranou je pak přitiskneme na pánev se zbylým rozehřátým olejem. Když začne krusta zlátnout, maso obrátíme a orestujeme i z druhé strany. Pak ho přendáme do pekáčku s pečicím papírem a dopečeme 12-18 minut (podle velikosti prsou) v troubě předehřáté na 165 °C. Prsa vyndáme a necháme dojít cca 5 minut na teplém místě.
- Listy špenátu zbavíme stonků a dáme do vysoké mísy se studenou vodou. Propereme ho a necháme stát, aby případné nečistoty klesly na dno. Pak listy sebereme z hladiny a vše ještě jednou opakujeme.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na pánvi na rozehřátém másle orestujeme dosklovata. Přidáme natrhané listy špenátu a nožem utřené stroužky česneku se solí. Nakonec opepříme a promícháme. Restujeme, dokud špenát nezavadne.