Marinovaná kuřecí prsa na listovém špenátu

nehodnoceno

Inspirujte se naším receptem na zdravý oběd.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Krusta:

Špenát:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    448 KCal

    20 %

    19 %

  • Energie

    1875 KJ

    20 %

    19 %

  • Sacharidy

    11,7 g

    13 %

    12 %

  • Vláknina

    3,7 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    39,0 g

    62 %

    57 %

  • Tuky

    26,7 g

    41 %

    38 %

  • nasycené

    8,3 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a rozložíme na talíř. Osolíme je, opepříme, poklademe na plátky nakrájenými stroužky česneku, kousky citronu, snítkami tymiánu, rozmarýnu a přelijeme 2/3 rostlinného oleje. Maso zakryjeme potravinářskou fólií a necháme cca 60 minut marinovat.
  2. Housku nakrájíme na kostky a rozmixujeme. Nasypeme ji do mísy, přidáme citronovou kůru, bylinky, najemno nasekaný stroužek česneku, špetku soli, olivový olej a zlehka promícháme.
  3. Kuřecí prsa vyndáme z marinády, necháme je dobře okapat a z jedné strany obalíme v připravené směsi na krustu. Stejnou stranou je pak přitiskneme na pánev se zbylým rozehřátým olejem. Když začne krusta zlátnout, maso obrátíme a orestujeme i z druhé strany. Pak ho přendáme do pekáčku s pečicím papírem a dopečeme 12-18 minut (podle velikosti prsou) v troubě předehřáté na 165 °C. Prsa vyndáme a necháme dojít cca 5 minut na teplém místě.
  4. Listy špenátu zbavíme stonků a dáme do vysoké mísy se studenou vodou. Propereme ho a necháme stát, aby případné nečistoty klesly na dno. Pak listy sebereme z hladiny a vše ještě jednou opakujeme.
  5. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na pánvi na rozehřátém másle orestujeme dosklovata. Přidáme natrhané listy špenátu a nožem utřené stroužky česneku se solí. Nakonec opepříme a promícháme. Restujeme, dokud špenát nezavadne.
Autor:

Podobné recepty

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.

Roláda z panenky s karamelizovanými mrkvičkami

Této šťavnaté roládě s rafinovanou náplní neodoláte.