Mandlové pusinky s jahodami
Překvapte na Valentýna křupavými pusinkami.
Postup
- Z bílků, krystalového cukru a citronové šťávy vyšleháme pevný sníh. Mandle nastrouháme najemno, smícháme s moučkovým cukrem a lehce vmícháme do bílkového sněhu.
- Plechy vyložíme pečicím papírem a lžící na ně rozetřeme placičky o průměru 8 cm. Zbylou bílkovou hmotu naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plechy nastříkáme ještě malé pusinky.
- Pečeme v předehřáté troubě při 120 °C asi 50 minut. Pak troubu vypneme a sněhové pečivo v ní necháme sušit, dokud trouba nevychladne.
- Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem na pevnou šlehačku. Jahody očistíme, polovinu rozmixujeme a zbylé nakrájíme na drobné kousky. Jahodové pyré vmícháme do šlehačky a rozdělíme ji na placičky. Poklademe kousky jahod a nakonec ozdobíme sněhovou pusinkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
151 KCal
7 %
6 %
-
Energie
631 KJ
7 %
6 %
-
Sacharidy
17,5 g
20 %
18 %
-
Vláknina
1,0 g
3 %
3 %
-
Bílkoviny
2,9 g
5 %
4 %
-
Tuky
7,5 g
12 %
11 %
-
nasycené
3,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Punčové řezy
Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.
Levandulové lanýže
Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.