Ingredience
Postup
- Droždí rozmícháme s polovinou vlažného mléka, lžící cukru a lžící mouky. Kvásek necháme na teplém místě vykynout. Zbylý cukr, prosátou mouku, žloutky, vanilkový cukr, nastrouhanou kůru z dobře omytého citronu, špetku nastrouhaného muškátového oříšku, zbylé vlažné mléko a vykynutý kvásek částečně promícháme a pak přidáme rozpuštěné vlažné máslo.
- Vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout. Potom těsto zlehka propracujeme a necháme znovu 30 minut kynout. Po vykynutí těsto rozdělíme přibližně na 40 dílků.
- Tvarohovou náplň připravíme smícháním tvarohu s cukrem, vejcem a vanilkovým cukrem. Každý dílek naplníme lžičkou tvarohové náplně a zabalíme. Naskládáme na plech vyložený pečicím papírem spojem dolů a necháme na teplém místě kynout asi 15 minut.
- Každou vykynutou kuličku promáčkneme uprostřed prsty a okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Střed naplníme marmeládou a posypeme drobenkou. Drobenku připravíme propracováním cukru s máslem a hrubou moukou.
- Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 12 minut. Po upečení přendáme na kovovou mřížku a necháme vychladnout.