Lososové rizoto s bylinkovým máslem

Pravé italské rizoto je krásně krémové a jemné. Dosáhnete toho tak, že rýži postupně zaléváte horkým vývarem, ale hlavní trik spočívá v závěrečném kroku, kdy do hotového pokrmu vmícháte máslo.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    606 KCal

    28 %

    25 %

  • Energie

    2534 KJ

    28 %

    25 %

  • Sacharidy

    38,4 g

    44 %

    38 %

  • Vláknina

    3,7 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    24,6 g

    39 %

    36 %

  • Tuky

    36,4 g

    56 %

    52 %

  • nasycené

    14,7 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na oleji orestujeme na plátky nakrájený pórek a kousky lososa. Poté přidáme rýži, lehce promícháme, aby se obalila olejem a zalijeme bílým vínem.
  2. Tekutinu necháme odvařit a pak postupně naběračkou přiléváme vroucí rybí vývar, Naběračku vývaru vždy necháme odvařit a poté přilijeme další naběračku. Občas zamícháme.
  3. Horký vývar přiléváme tak dlouho, dokud není rýže na skus měkká.
  4. Poté rizoto odstavíme z plotny a dochutíme nastrouhanou citronovou kůrou, lístky oregana a nasekaným koprem. Dle chuti osolíme a na závěr vmícháme máslo.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.