Lososové rizoto s bylinkovým máslem
Pravé italské rizoto je krásně krémové a jemné. Dosáhnete toho tak, že rýži postupně zaléváte horkým vývarem, ale hlavní trik spočívá v závěrečném kroku, kdy do hotového pokrmu vmícháte máslo.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
606 KCal
28 %
25 %
-
Energie
2534 KJ
28 %
25 %
-
Sacharidy
38,4 g
44 %
38 %
-
Vláknina
3,7 g
12 %
12 %
-
Bílkoviny
24,6 g
39 %
36 %
-
Tuky
36,4 g
56 %
52 %
-
nasycené
14,7 g
-
trans-mastné
0,6 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Na oleji orestujeme na plátky nakrájený pórek a kousky lososa. Poté přidáme rýži, lehce promícháme, aby se obalila olejem a zalijeme bílým vínem.
- Tekutinu necháme odvařit a pak postupně naběračkou přiléváme vroucí rybí vývar, Naběračku vývaru vždy necháme odvařit a poté přilijeme další naběračku. Občas zamícháme.
- Horký vývar přiléváme tak dlouho, dokud není rýže na skus měkká.
- Poté rizoto odstavíme z plotny a dochutíme nastrouhanou citronovou kůrou, lístky oregana a nasekaným koprem. Dle chuti osolíme a na závěr vmícháme máslo.