Losos s grilovanou zeleninou

Grilovaná rybka nemá chybu. Tato je navíc docela pikantní.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 35 min

bez doby odležení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    636 KCal

    29 %

    26 %

  • Energie

    2661 KJ

    29 %

    26 %

  • Sacharidy

    18,9 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    12,3 g

    41 %

    41 %

  • Bílkoviny

    41,5 g

    66 %

    61 %

  • Tuky

    46,7 g

    72 %

    67 %

  • nasycené

    3,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Chilli papričky očistíme a česnek oloupeme. Koriandr i petrželku opláchneme a osušíme. Vše nasekáme nadrobno a dáme do misky. Přilijeme olej, přidáme mletý kmín a vše důkladně promícháme.
  2. Filet z lososa očistíme a rozdělíme na 4 porce. Potřeme je připravenou marinádou a necháme asi 2 hodiny v chladu marinovat.
  3. Marinovaného lososa opékáme na středně rozehřátém grilu ze všech stran 15-20 minut. Poté ho osolíme.
  4. Keříčková rajčátka opláchneme a osušíme. Přidáme je k rybě a krátce je ogrilujeme. Lososa i rajčátka rozdělíme na talíře, ozdobíme je bylinkou a měsíčkem citronu.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečené uzené s medem a kořením

Na tomto pečeném masu si zaručeně pochutnáte.

Zapečený chřest v parmské šunce se sýrem

Vymazlete chuť chřestu voňavou parmskou šunkou a krémovým bešamelem.