Ljutenice

Poklad z Makedonie na vašem talíři.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    129 KCal

    6 %

    5 %

  • Energie

    539 KJ

    6 %

    5 %

  • Sacharidy

    11,8 g

    13 %

    12 %

  • Vláknina

    5,4 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    3,3 g

    5 %

    5 %

  • Tuky

    6,5 g

    10 %

    9 %

  • nasycené

    0,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Troubu rozehřejeme na nejvyšší teplotu. Papriky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jádřinců. Rozložíme je na plech slupkou nahoru a pečeme nasucho tak dlouho, až se na slupce začnou vytvářet tmavé puchýřky.
  2. Opečené papriky necháme krátce zchladnout, oloupeme je a nakrájíme na velmi drobné kostičky. Na dvou lžicích oleje dusíme najemno nakrájenou cibuli a papriky tak, aby se nepomíchaly barvy. Dochutíme solí a octem. Doprostřed talíře vložíme zelené papriky, okolo červené a ozdobíme petrželkou. Podáváme jako teplou nebo studenou přílohu.
Autor:

Podobné recepty

Paštikový hřbet

Výborná domácí paštika, která vám jistě vykouzlí úsměv na rtech.

Rösti

Připravte si tradiční švýcarské bramborové placičky.

Opilé meruňky

Už vás nebaví mazat si na rohlík obyčejný džem? Zkuste tento vytuněný, hodí se skvěle i k sýrům.

Nakládaný ovčí sýr

Neváhejte si dát k večeři nakládaný kozí sýr.

Nakládané houby

Připravte si výborný zaklad na houbovou omáčku.