Ingredience
Postup
- Mouku prosijeme společně s moučkovým cukrem a kypřicím práškem do pečiva. Přidáme na malé kousky nakrájenou heru, vanilkový cukr, vejce, mléko a propracujeme na hladké nelepivé těsto, které necháme v chladu 30 minut odležet.
- Oříšky nastrouháme najemno. Mléko přivedeme k varu, přidáme cukr a oříšky a krátce povaříme. Po vychladnutí vmícháme polovinu nastrouhaných piškotů.
- Jahodový džem rozmícháme a přidáme druhou polovinu nastrouhaných piškotů. Obě náplně necháme asi 30 minut odležet, aby se piškotové drobečky nasákly tekutinou, změkly a zahustily náplň.
- Z těsta oddělíme jednu třetinu. Zbylé těsto rozválíme na plát silný asi 1 cm a vyložíme jím pekáček s vyšším okrajem. Náplně střídavě rozetřeme v pruzích po celém povrchu těsta.
- Ze zbylé třetiny těsta připravíme prameny a složíme mřížku na koláč. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 45 minut.
- Po upečení necháme vychladnout na plechu a pak nakrájíme.