Linecké raviolky

Toto cukroví je inspirováno italskými těstovinami ravioli.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

40 PORCE +

Těsto:

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    123 KCal

    6 %

    5 %

  • Energie

    514 KJ

    6 %

    5 %

  • Sacharidy

    14,8 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    1,7 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    6,2 g

    10 %

    9 %

  • nasycené

    3,6 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku prosijeme s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme sůl, vanilkový cukr, citronovou kůru, vejce a pokrájené máslo. Vypracujeme hladké těsto a v chladu ho necháme asi 60 minut odležet.
  2. Těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm. Vykrájíme z něj kolečka a polovinu z nich nařízneme uprostřed do kříže.
  3. Nenaříznutá kolečka potřeme po obvodu rozšlehaným vajíčkem a naneseme na ně trochu marmelády. Přiložíme na ně zbylá kolečka a okraje dobře přitiskneme.
  4. Raviolky přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme vejcem. V troubě předehřáté na 180 °C je pečeme asi 15 minut.
Autor:

Podobné recepty

Tvarohový tunel

Naplňte tento dezert vaším oblíbeným ovocem.

Rebarborový páj

Hurá, rebarborová sezóna je tady.

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.