Ingredience
Postup
- Z prosáté mouky, obou cukrů, trochy citronové kůry, vejce a změklého tuku vypracujeme hladké těsto a uložíme ho na 30 minut ho chladničky. Pak ho rozválíme na obdélníkový plát, který rozkrájíme na tři stejně velké pruhy. Upečeme je v předehřáté troubě při 190 °C dozlatova.
- Pláty potřeme marmeládou, pokapeme rumem a položíme na sebe. Korpus necháme přes noc v chladu proležet.
- Marcipán rozválíme na tenký pásek (širší, než je výška korpusu) a pomocí marmelády ho nalepíme po celém obvodu moučníku.
- Ovoce očistíme, nakrájíme na plátky nebo malé kousky, rozprostřeme na korpus a zalijeme dortovým želé, které připravíme podle návodu na obalu. Moučník necháme v chladu zatuhnout. Pak ho nakrájíme na řezy.