Linecké ovocné řezy

Linecké řezy si zamiluje každý. Příprava je jednoduchá a výsledný efekt nepřekonatelný.

Obtížnost

Lehké

Vaření 60 min

bez rozležení

Ingredience

10 PORCE +

Postup

  1. Z prosáté mouky, obou cukrů, trochy citronové kůry, vejce a změklého tuku vypracujeme hladké těsto a uložíme ho na 30 minut ho chladničky. Pak ho rozválíme na obdélníkový plát, který rozkrájíme na tři stejně velké pruhy. Upečeme je v předehřáté troubě při 190 °C dozlatova.
  2. Pláty potřeme marmeládou, pokapeme rumem a položíme na sebe. Korpus necháme přes noc v chladu proležet.
  3. Marcipán rozválíme na tenký pásek (širší, než je výška korpusu) a pomocí marmelády ho nalepíme po celém obvodu moučníku.
  4. Ovoce očistíme, nakrájíme na plátky nebo malé kousky, rozprostřeme na korpus a zalijeme dortovým želé, které připravíme podle návodu na obalu. Moučník necháme v chladu zatuhnout. Pak ho nakrájíme na řezy.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    370 KCal

    17 %

    15 %

  • Energie

    1548 KJ

    17 %

    15 %

  • Sacharidy

    46,0 g

    52 %

    46 %

  • Vláknina

    1,6 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    4,9 g

    8 %

    7 %

  • Tuky

    16,8 g

    26 %

    24 %

  • nasycené

    8,5 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Sušenkové řezy s pudinkem a malinami

S tímto moderním dezertem vždycky zabodujete.

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.