Linecké ovocné řezy
Linecké řezy si zamiluje každý. Příprava je jednoduchá a výsledný efekt nepřekonatelný.
Vaření 60 min
bez rozležení
Postup
- Z prosáté mouky, obou cukrů, trochy citronové kůry, vejce a změklého tuku vypracujeme hladké těsto a uložíme ho na 30 minut ho chladničky. Pak ho rozválíme na obdélníkový plát, který rozkrájíme na tři stejně velké pruhy. Upečeme je v předehřáté troubě při 190 °C dozlatova.
- Pláty potřeme marmeládou, pokapeme rumem a položíme na sebe. Korpus necháme přes noc v chladu proležet.
- Marcipán rozválíme na tenký pásek (širší, než je výška korpusu) a pomocí marmelády ho nalepíme po celém obvodu moučníku.
- Ovoce očistíme, nakrájíme na plátky nebo malé kousky, rozprostřeme na korpus a zalijeme dortovým želé, které připravíme podle návodu na obalu. Moučník necháme v chladu zatuhnout. Pak ho nakrájíme na řezy.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
370 KCal
17 %
15 %
-
Energie
1548 KJ
17 %
15 %
-
Sacharidy
46,0 g
52 %
46 %
-
Vláknina
1,6 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
4,9 g
8 %
7 %
-
Tuky
16,8 g
26 %
24 %
-
nasycené
8,5 g
-
trans-mastné
0,4 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Punčové řezy
Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.
Levandulové lanýže
Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.