Lilkové závitky s rajčaty a mletým masem
Také milujete večeře z trouby, které se samy pečou, zatímco vy se věnujete rodině nebo sledujete oblíbený seriál?
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
460 KCal
21 %
19 %
-
Energie
1925 KJ
21 %
19 %
-
Sacharidy
19,0 g
22 %
19 %
-
Vláknina
13,9 g
46 %
46 %
-
Bílkoviny
26,4 g
42 %
39 %
-
Tuky
23,1 g
36 %
33 %
-
nasycené
8,8 g
-
trans-mastné
0,8 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Lilky podélně nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme 30 minut „vypotit“. Část lilku, mrkev, cibuli, celer a česnek nakrájíme na kostičky a orestujeme na rozehřátém oleji na pánvi.
- Až zelenina změkne, přidáme mleté maso, bylinky, sůl, pepř a protlak a opékáme asi 10 minut. Pak vmícháme rajčata, červené víno a za občasného míchání vaříme asi 45 minut.
- Osolené plátky lilku dobře osušíme, potřeme olejem a v pánvi opečeme z každé strany dozlatova. Necháme okapat na papírových utěrkách a pak plátky naplníme směsí a zarolujeme.
- Zbytek masové směsi dáme do zapékací mísy a rolky vmáčkneme dovnitř. Posypeme parmazánem a ricottou a pečeme asi 15 minut, až sýr zezlátne. Podáváme s pečivem nebo rýží.