Lilkové závitky s rajčaty a mletým masem

Také milujete večeře z trouby, které se samy pečou, zatímco vy se věnujete rodině nebo sledujete oblíbený seriál?

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    460 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1925 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    19,0 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    13,9 g

    46 %

    46 %

  • Bílkoviny

    26,4 g

    42 %

    39 %

  • Tuky

    23,1 g

    36 %

    33 %

  • nasycené

    8,8 g

  • trans-mastné

    0,8 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Lilky podélně nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme 30 minut „vypotit“. Část lilku, mrkev, cibuli, celer a česnek nakrájíme na kostičky a orestujeme na rozehřátém oleji na pánvi.
  2. Až zelenina změkne, přidáme mleté maso, bylinky, sůl, pepř a protlak a opékáme asi 10 minut. Pak vmícháme rajčata, červené víno a za občasného míchání vaříme asi 45 minut.
  3. Osolené plátky lilku dobře osušíme, potřeme olejem a v pánvi opečeme z každé strany dozlatova. Necháme okapat na papírových utěrkách a pak plátky naplníme směsí a zarolujeme.
  4. Zbytek masové směsi dáme do zapékací mísy a rolky vmáčkneme dovnitř. Posypeme parmazánem a ricottou a pečeme asi 15 minut, až sýr zezlátne. Podáváme s pečivem nebo rýží.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečené uzené s medem a kořením

Na tomto pečeném masu si zaručeně pochutnáte.

Zapečený chřest v parmské šunce se sýrem

Vymazlete chuť chřestu voňavou parmskou šunkou a krémovým bešamelem.