Čtvrtek 16. září 2021, svátek má Ludmila
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Čtvrtek 16. září 2021 Ludmila

Lilkové závitky s rajčaty a mletým masem

Také milujete večeře z trouby, které se samy pečou, zatímco vy se věnujete rodině nebo sledujete oblíbený seriál?

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    460 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1925 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    19,0 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    13,9 g

    46 %

    46 %

  • Bílkoviny

    26,4 g

    42 %

    39 %

  • Tuky

    23,1 g

    36 %

    33 %

  • nasycené

    8,8 g

  • trans-mastné

    0,8 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Lilky podélně nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme 30 minut „vypotit“. Část lilku, mrkev, cibuli, celer a česnek nakrájíme na kostičky a orestujeme na rozehřátém oleji na pánvi.
  2. Až zelenina změkne, přidáme mleté maso, bylinky, sůl, pepř a protlak a opékáme asi 10 minut. Pak vmícháme rajčata, červené víno a za občasného míchání vaříme asi 45 minut.
  3. Osolené plátky lilku dobře osušíme, potřeme olejem a v pánvi opečeme z každé strany dozlatova. Necháme okapat na papírových utěrkách a pak plátky naplníme směsí a zarolujeme.
  4. Zbytek masové směsi dáme do zapékací mísy a rolky vmáčkneme dovnitř. Posypeme parmazánem a ricottou a pečeme asi 15 minut, až sýr zezlátne. Podáváme s pečivem nebo rýží.
Autor:

Podobné recepty

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Sladké ovocné knedlíky patří k létu stejně jako slunce a výlety. Pochutnejte si na klasice z...

Tradiční maďarské lečo s klobásou

Pravé maďarské lečo musí být pikantní, husté a nádherně voňavé. Ideální přílohou k němu je čerstvý...

Cukety se šunkovou náplní

Rychlé a jednoduché jídlo nadchne nejen zapřisáhlé milovníky cuket, ale každého, kdo se rád...

Houbové omelety s pikantní tvarohovou náplní

Houby rostou a vy už nevíte, co s nimi? Zkuste si k obědu nebo k večeři připravit tyto pikantní...

Marinované vepřové kotlety

Vůně pomeranče a rozmarýnu se dokonale snoubí s grilovaným vepřovým masem. Dopřejte si luxusní...

Zobrazit více