Ingredience
Postup
- Lilky podélně nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme 30 minut „vypotit“. Část lilku, mrkev, cibuli, celer a česnek nakrájíme na kostičky a orestujeme na rozehřátém oleji na pánvi.
- Až zelenina změkne, přidáme mleté maso, bylinky, sůl, pepř a protlak a opékáme asi 10 minut. Pak vmícháme rajčata, červené víno a za občasného míchání vaříme asi 45 minut.
- Osolené plátky lilku dobře osušíme, potřeme olejem a v pánvi opečeme z každé strany dozlatova. Necháme okapat na papírových utěrkách a pak plátky naplníme směsí a zarolujeme.
- Zbytek masové směsi dáme do zapékací mísy a rolky vmáčkneme dovnitř. Posypeme parmazánem a ricottou a pečeme asi 15 minut, až sýr zezlátne. Podáváme s pečivem nebo rýží.