Lilkové závitky s rajčaty a mletým masem

Také milujete večeře z trouby, které se samy pečou, zatímco vy se věnujete rodině nebo sledujete oblíbený seriál?

Obtížnost

Lehké

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Lilky podélně nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme 30 minut „vypotit“. Část lilku, mrkev, cibuli, celer a česnek nakrájíme na kostičky a orestujeme na rozehřátém oleji na pánvi.
  2. Až zelenina změkne, přidáme mleté maso, bylinky, sůl, pepř a protlak a opékáme asi 10 minut. Pak vmícháme rajčata, červené víno a za občasného míchání vaříme asi 45 minut.
  3. Osolené plátky lilku dobře osušíme, potřeme olejem a v pánvi opečeme z každé strany dozlatova. Necháme okapat na papírových utěrkách a pak plátky naplníme směsí a zarolujeme.
  4. Zbytek masové směsi dáme do zapékací mísy a rolky vmáčkneme dovnitř. Posypeme parmazánem a ricottou a pečeme asi 15 minut, až sýr zezlátne. Podáváme s pečivem nebo rýží.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    460 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1925 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    19,0 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    13,9 g

    46 %

    46 %

  • Bílkoviny

    26,4 g

    42 %

    39 %

  • Tuky

    23,1 g

    36 %

    33 %

  • nasycené

    8,8 g

  • trans-mastné

    0,8 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutnají úplně všichni.

Kuřecí roláda s tvarůžky

Roláda s celerovým pyré a oblíbeným sýrem chutná prostě dokonale.

Panenka ve slanině

Připravte si vepřovou panenku na středomořský způsob. Zpříjemní vám čekání na léto.