Ingredience
Postup
- Práškovou želatinu nasypeme do hrnku, zalijeme ji půllitrem vody, promícháme a necháme ji potom zhruba 30 minut bobtnat. Potom ji zahřejeme přibližně na 80 °C a necháme ji vychladnout Zchladlou želatinu ochutíme trochou práškového cukru a citro novou šťávou. Počkáme, až začne mírně želírovat.
- V míse rozetřeme tvaroh se změklou herou a vše vymícháme s jogurtem do hladka. Jogurtovou hmotu potom smícháme s ochucenou želatinou.
- Dno dortové formy vyložíme pečlivě děskými nabo cukrářskými piškoty a pokapeme je kompotovou šťávou. Nasáklé piškoty zakryjeme polovinou připravené jogurtové hmoty, naskládáme na ni broskve s rybízem a formu doplníme zbývající jogurtovou hmotou.
- Hotový dort vložíme do lednice a necháme do druhého dne ztuhnout. Pajk jej vyndáme a odstraníme z něj formu. kraj dortu ozdobíme piškoty a šlehačku, kterou posypeme strouhaným kokosem. Střed dortu ještě ozdobíme plátky broskví a lístky čerstvé meduňky.