Lehký jogurtový dort
Ideální lehký dort na letní narozeninové oslavy.
Postup
- Práškovou želatinu nasypeme do hrnku, zalijeme ji půllitrem vody, promícháme a necháme ji potom zhruba 30 minut bobtnat. Potom ji zahřejeme přibližně na 80 °C a necháme ji vychladnout Zchladlou želatinu ochutíme trochou práškového cukru a citro novou šťávou. Počkáme, až začne mírně želírovat.
- V míse rozetřeme tvaroh se změklou herou a vše vymícháme s jogurtem do hladka. Jogurtovou hmotu potom smícháme s ochucenou želatinou.
- Dno dortové formy vyložíme pečlivě děskými nabo cukrářskými piškoty a pokapeme je kompotovou šťávou. Nasáklé piškoty zakryjeme polovinou připravené jogurtové hmoty, naskládáme na ni broskve s rybízem a formu doplníme zbývající jogurtovou hmotou.
- Hotový dort vložíme do lednice a necháme do druhého dne ztuhnout. Pajk jej vyndáme a odstraníme z něj formu. kraj dortu ozdobíme piškoty a šlehačku, kterou posypeme strouhaným kokosem. Střed dortu ještě ozdobíme plátky broskví a lístky čerstvé meduňky.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
364 KCal
17 %
15 %
-
Energie
1523 KJ
17 %
15 %
-
Sacharidy
57,3 g
65 %
57 %
-
Vláknina
1,3 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
9,9 g
16 %
14 %
-
Tuky
10,3 g
16 %
15 %
-
nasycené
4,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Punčové řezy
Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.
Levandulové lanýže
Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.