Lehký jogurtový dort

Ideální lehký dort na letní narozeninové oslavy.

Obtížnost

Střední

Vaření 80 min

Ingredience

12 PORCE +

Postup

  1. Práškovou želatinu nasypeme do hrnku, zalijeme ji půllitrem vody, promícháme a necháme ji potom zhruba 30 minut bobtnat. Potom ji zahřejeme přibližně na 80 °C a necháme ji vychladnout Zchladlou želatinu ochutíme trochou práškového cukru a citro novou šťávou. Počkáme, až začne mírně želírovat.
  2. V míse rozetřeme tvaroh se změklou herou a vše vymícháme s jogurtem do hladka. Jogurtovou hmotu potom smícháme s ochucenou želatinou.
  3. Dno dortové formy vyložíme pečlivě děskými nabo cukrářskými piškoty a pokapeme je kompotovou šťávou. Nasáklé piškoty zakryjeme polovinou připravené jogurtové hmoty, naskládáme na ni broskve s rybízem a formu doplníme zbývající jogurtovou hmotou.
  4. Hotový dort vložíme do lednice a necháme do druhého dne ztuhnout. Pajk jej vyndáme a odstraníme z něj formu. kraj dortu ozdobíme piškoty a šlehačku, kterou posypeme strouhaným kokosem. Střed dortu ještě ozdobíme plátky broskví a lístky čerstvé meduňky.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    364 KCal

    17 %

    15 %

  • Energie

    1523 KJ

    17 %

    15 %

  • Sacharidy

    57,3 g

    65 %

    57 %

  • Vláknina

    1,3 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    9,9 g

    16 %

    14 %

  • Tuky

    10,3 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    4,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Sušenkové řezy s pudinkem a malinami

S tímto moderním dezertem vždycky zabodujete.

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.