Květákové kari

Zkombinujte květák a kari do chutného pokrmu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 75 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    338 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1415 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    10,3 g

    12 %

    10 %

  • Vláknina

    2,9 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    4,2 g

    7 %

    6 %

  • Tuky

    30,6 g

    47 %

    44 %

  • nasycené

    13,1 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Květák očistíme, omyjeme, rozdělíme na malé růžičky a uvaříme v dostatečném množství osolené vody téměř doměkka.
  2. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Zpěníme ji na rozehřátém oleji, přidáme kari, lehce jej orestujeme, přilijeme asi 100 ml vlažné vody a osolíme. Vše promícháme a necháme asi 15 minut povařit.
  3. Hladkou mouku rozmícháme ve sladké smetaně a nalijeme ji do provařeného základu. Dobře promícháme a ještě alespoň 5 minut povaříme.
  4. Červenou papriku očistíme, nakrájíme na malé kostičky a na rozpuštěném másle ji orestujeme. Do omáčky vložíme uvařený květák a orestovanou papriku, opatrně promícháme a převaříme. Podáváme s rýží nebo těstovinami ozdobené několika snítkami petrželky.
Autor:

Podobné recepty

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.

Treska s karotkou ve smetanové omáčce

Lepší rybí recept jste snad neochutnali.

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.