Ingredience
Postup
- Květák očistíme, omyjeme, rozdělíme na malé růžičky a uvaříme v dostatečném množství osolené vody téměř doměkka.
- Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Zpěníme ji na rozehřátém oleji, přidáme kari, lehce jej orestujeme, přilijeme asi 100 ml vlažné vody a osolíme. Vše promícháme a necháme asi 15 minut povařit.
- Hladkou mouku rozmícháme ve sladké smetaně a nalijeme ji do provařeného základu. Dobře promícháme a ještě alespoň 5 minut povaříme.
- Červenou papriku očistíme, nakrájíme na malé kostičky a na rozpuštěném másle ji orestujeme. Do omáčky vložíme uvařený květák a orestovanou papriku, opatrně promícháme a převaříme. Podáváme s rýží nebo těstovinami ozdobené několika snítkami petrželky.