Květák se šalvějí a čedarem

Jednoduché, rychlé, barevné a k tomu ještě báječné jídlo poslouží jako předkrm nebo klidně jako bezmasá večeře.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 65 min

Ingredience

4 PORCE +

Na drobenku:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    594 KCal

    27 %

    25 %

  • Energie

    2486 KJ

    27 %

    25 %

  • Sacharidy

    24,6 g

    28 %

    25 %

  • Vláknina

    5,4 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    21,9 g

    35 %

    32 %

  • Tuky

    44,5 g

    68 %

    64 %

  • nasycené

    26,8 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Dvě zapékací mísy vymažeme máslem. Květák očistíme a rozebereme na malé růžičky. Rozdělíme je do misek a přelijeme je smetanou, do níž jsme zamíchali nastrouhaný sýr, sůl a pepř.
  2. Rozlámané kukuřičné lupínky smícháme s čedarem. Drobenku rozprostřeme na květák.
  3. Misky zakryjeme alobalem a vložíme do trouby. Pečeme při 200 °C 25 minut. Pak odstraníme alobal a pečeme dalších 10 minut. Nakonec na povrch naskládáme lístky šalvěje s kouskem másla a pečeme ještě 5 minut.
Autor:

Podobné recepty

Šunka v sýru

Pochutná si celá rodina.

Pomerančová hořčice s estragonem

Místo kupované hořčice si ji doma radši uvařte sami.

Rebarborové čatní

Vyzkoušejte tradiční indickou marmeládu.

Marinovaná vejce v bylinkovém oleji

Máte z Velikonoc přebytek vajíček? Namarinujte je, aby vydržela déle.

Rybí roládky s cuketou

Tento recept můžete využít jako předkrm nebo jednohubky.