Květák se šalvějí a čedarem
Jednoduché, rychlé, barevné a k tomu ještě báječné jídlo poslouží jako předkrm nebo klidně jako bezmasá večeře.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
594 KCal
27 %
25 %
-
Energie
2486 KJ
27 %
25 %
-
Sacharidy
24,6 g
28 %
25 %
-
Vláknina
5,4 g
18 %
18 %
-
Bílkoviny
21,9 g
35 %
32 %
-
Tuky
44,5 g
68 %
64 %
-
nasycené
26,8 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Dvě zapékací mísy vymažeme máslem. Květák očistíme a rozebereme na malé růžičky. Rozdělíme je do misek a přelijeme je smetanou, do níž jsme zamíchali nastrouhaný sýr, sůl a pepř.
- Rozlámané kukuřičné lupínky smícháme s čedarem. Drobenku rozprostřeme na květák.
- Misky zakryjeme alobalem a vložíme do trouby. Pečeme při 200 °C 25 minut. Pak odstraníme alobal a pečeme dalších 10 minut. Nakonec na povrch naskládáme lístky šalvěje s kouskem másla a pečeme ještě 5 minut.