Květák po thajsku

Pokud vám chutná ostřejší jídlo, tak si zamilujete thajskou kuchyni.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    297 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1241 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    50,6 g

    57 %

    51 %

  • Vláknina

    15,0 g

    50 %

    50 %

  • Bílkoviny

    12,9 g

    20 %

    19 %

  • Tuky

    4,3 g

    7 %

    6 %

  • nasycené

    1,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rýži dobře propláchneme a uvaříme v dostatečném množství osolené vody doměkka. Přecedíme ji, necháme okapat a uchováme v teple.
  2. Očištěný květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Papriky, pórek a chilli papričku očistíme a pokrájíme na nudličky. Česnek a zázvor oloupeme a nakrájíme na plátky.
  3. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm oloupanou, na kostičky pokrájenou cibuli. Přidáme papriky, česnek, zázvor a opečeme je. Vmícháme kari, chilli papričku, sójovou omáčku, kokosové mléko a prohřejeme.
  4. Nazávěr přidáme na růžičky rozebraný květák. Směs dusíme, dokud není květák zcela měkký. Podáváme s vařenou rýží.
Autor:

Podobné recepty

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vánoční roastbeef s houbovou omáčkou

Místo klasické štědrovečerní večeře vyzkoušejte letos tuto novinku.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...