Kvasnicová pomazánka

Namažte si na chleba drožďovou pomazánku pro chuť i pro zdraví. Kvasnice mají pozitivní vliv na činnost srdce a nervové soustavy.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    138 KCal

    6 %

    6 %

  • Energie

    576 KJ

    6 %

    6 %

  • Sacharidy

    1,7 g

    2 %

    2 %

  • Vláknina

    5,0 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    9,5 g

    15 %

    14 %

  • Tuky

    9,2 g

    14 %

    13 %

  • nasycené

    1,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Vejce vyklepneme do misky a rozšleháme.
  2. V kastrůlku rozehřejeme olej a cibuli na něm orestujeme dozlatova. Přidáme rozdrobené droždí. Vše mícháme, dokud se droždí nerozpustí a nezačne vonět.
  3. Do základu na pomazánku vmícháme hořčici a dochutíme ho solí a pepřem. Pak vlijeme vejce. Pomazánku mícháme, až se vejce srazí. Pak ji odstavíme.
  4. Na pečivo ji můžeme namazat ještě teplou, nakonec posypeme sekanou pažitkou, jarní cibulkou či lístečky rukoly.
Autor:

Podobné recepty

Špízy s olivami a sýrem

Originální jednohubky, vhodné na každou party.

Tvarohová pomazánka s olivami

Nemáte čas na vaření večeře? Vyzkoušejte tuto skvělou pomazánku.

Veselé chlebíčky

Nezapomeňte na silvestrovskou oslavu připravit chlebíčky.

Ricottové bochánky

Toto pečivo je inspirované italskou kuchyní.

Chlebíčky s křenovou pěnou a trhaným vepřovým masem

Luxusní pohoštění na každou slavnostní událost.