Kvasnicová pomazánka
Namažte si na chleba drožďovou pomazánku pro chuť i pro zdraví. Kvasnice mají pozitivní vliv na činnost srdce a nervové soustavy.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
138 KCal
6 %
6 %
-
Energie
576 KJ
6 %
6 %
-
Sacharidy
1,7 g
2 %
2 %
-
Vláknina
5,0 g
17 %
17 %
-
Bílkoviny
9,5 g
15 %
14 %
-
Tuky
9,2 g
14 %
13 %
-
nasycené
1,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Vejce vyklepneme do misky a rozšleháme.
- V kastrůlku rozehřejeme olej a cibuli na něm orestujeme dozlatova. Přidáme rozdrobené droždí. Vše mícháme, dokud se droždí nerozpustí a nezačne vonět.
- Do základu na pomazánku vmícháme hořčici a dochutíme ho solí a pepřem. Pak vlijeme vejce. Pomazánku mícháme, až se vejce srazí. Pak ji odstavíme.
- Na pečivo ji můžeme namazat ještě teplou, nakonec posypeme sekanou pažitkou, jarní cibulkou či lístečky rukoly.