Kuskus s jehněčím masem a zeleninou
Věděli jste, že jehněčí maso je skvělým zdrojem vitamínu B, zinku a železa?
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
727 KCal
33 %
30 %
-
Energie
3041 KJ
33 %
30 %
-
Sacharidy
81,8 g
93 %
82 %
-
Vláknina
16,8 g
56 %
56 %
-
Bílkoviny
46,6 g
74 %
69 %
-
Tuky
24,8 g
38 %
35 %
-
nasycené
7,9 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Jehněčí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme. Cibuli oloupeme, nasekáme nahrubo, přidáme k masu, osolíme a okořeníme. Vmícháme protlak a zvolna opékáme asi 5 minut. Papričky očistíme, nakrájíme a přidáme k masu. Přilijeme polovinu vývaru a dusíme asi 70 minut.
- Brambory, mrkev a cuketu očistíme a nakrájíme na kostky. Brambory s mrkví nasypeme do kastrůlku, zalijeme zbylým vývarem a uvaříme téměř doměkka. Přidáme cuketu a společně dovaříme.
- V kastrolu rozehřejeme polovinu másla, přisypeme kuskus a zvolna orestujeme. Zalijeme dvojnásobným množstvím vroucí vody, promícháme, odstavíme, přiklopíme poklicí a necháme 5 minut stát. Potom odklopíme a opět promícháme.
- Zeleninu scedíme a přidáme společně se zbylým máslem ke kuskusu. Osolíme a promícháme. Kuskus rozdělíme na talíře, obložíme dušeným masem a doplníme pečivem.