Kuskus s jehněčím masem a zeleninou

Věděli jste, že jehněčí maso je skvělým zdrojem vitamínu B, zinku a železa?

Obtížnost

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Jehněčí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme. Cibuli oloupeme, nasekáme nahrubo, přidáme k masu, osolíme a okořeníme. Vmícháme protlak a zvolna opékáme asi 5 minut. Papričky očistíme, nakrájíme a přidáme k masu. Přilijeme polovinu vývaru a dusíme asi 70 minut.
  2. Brambory, mrkev a cuketu očistíme a nakrájíme na kostky. Brambory s mrkví nasypeme do kastrůlku, zalijeme zbylým vývarem a uvaříme téměř doměkka. Přidáme cuketu a společně dovaříme.
  3. V kastrolu rozehřejeme polovinu másla, přisypeme kuskus a zvolna orestujeme. Zalijeme dvojnásobným množstvím vroucí vody, promícháme, odstavíme, přiklopíme poklicí a necháme 5 minut stát. Potom odklopíme a opět promícháme.
  4. Zeleninu scedíme a přidáme společně se zbylým máslem ke kuskusu. Osolíme a promícháme. Kuskus rozdělíme na talíře, obložíme dušeným masem a doplníme pečivem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    727 KCal

    33 %

    30 %

  • Energie

    3041 KJ

    33 %

    30 %

  • Sacharidy

    81,8 g

    93 %

    82 %

  • Vláknina

    16,8 g

    56 %

    56 %

  • Bílkoviny

    46,6 g

    74 %

    69 %

  • Tuky

    24,8 g

    38 %

    35 %

  • nasycené

    7,9 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.