Kuřecí vývar s domácími nudlemi

Poctivá domácí polévka.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 130 min

Ingredience

4 PORCE +

Na nudle:

Na zeleninu do polévky:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    934 KCal

    42 %

    39 %

  • Energie

    3910 KJ

    42 %

    39 %

  • Sacharidy

    29,5 g

    33 %

    29 %

  • Vláknina

    7,7 g

    26 %

    26 %

  • Bílkoviny

    66,5 g

    106 %

    98 %

  • Tuky

    59,6 g

    92 %

    85 %

  • nasycené

    18,1 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuře omyjeme, vyjme droby a očistíme je. Srdíčka a žaludky také omyjeme, očistíme je od bílých částí a přepůlíme je. Zeleninu oloupeme a spolu s kuřetem i drůbky vložíme do hrnce se studenou vodou. Asi 2 kuličky celého pepře, nové koření a bobkový list zabalíme do tenkého plátýnka a vložíme do vývaru. Vaříme asi 2 hodiny a během varu sbíráme pěnu.
  2. Mezitím si připravíme nudle. Hrubou a hladkou mouku propracujeme s vejcem, rozpuštěným máslem, vodou a solí. Hotové těsto by mělo být vláčné těsto, ze kterého vytvoříme bochánek. Ten zabalíme do potravinářské fólie a vložíme na 20 minut odpočinout do chladu. Pak z těsta na pomoučněném vále vyválíme průhlednou placku, necháme ji 20 minut oschnout a nakrájíme na stejně široké pruhy. Ty naskládáme na sebe a z pruhů nakrájíme tenké nudličky. Nudle vaříme ve vroucí, osolené vodě asi 3 minuty.
  3. Z hotového vývaru vyndáme kuře, zeleninu i drůbky a přecedíme. Vyvařenou zeleninu již nebudeme potřebovat. Novou a syrovou zeleninu oloupeme, nakrájíme a vložíme do polévky. Ochutíme solí a mletým pepřem a vaříme asi 15 minut do měkka. Do talířů rozdělíme nudle, kuřecí maso a drůbky a zalijeme vývarem se zeleninou. Nakonec ozdobíme nasekanou petrželkou.
Autor:

Podobné recepty

Mrkvová polévka s bramborovou kaší

Dokonale vychucená krémová polévka, která stojí za vyzkoušení.

Zelná polévka s hovězím masem

Vydatná polévka, která má v sobě spoustu živin.

Zelné šči

Zelná polévka šči se připravovala v Rusku již od 9. století.

Zelňačka s klobásou

Naučte se uvařit tu nejlepší zelňačku.

Vydatná česnečka

Vydatná česnečka, kterou si oblíbíte.