Ingredience
Postup
- Kuře omyjeme, vyjme droby a očistíme je. Srdíčka a žaludky také omyjeme, očistíme je od bílých částí a přepůlíme je. Zeleninu oloupeme a spolu s kuřetem i drůbky vložíme do hrnce se studenou vodou. Asi 2 kuličky celého pepře, nové koření a bobkový list zabalíme do tenkého plátýnka a vložíme do vývaru. Vaříme asi 2 hodiny a během varu sbíráme pěnu.
- Mezitím si připravíme nudle. Hrubou a hladkou mouku propracujeme s vejcem, rozpuštěným máslem, vodou a solí. Hotové těsto by mělo být vláčné těsto, ze kterého vytvoříme bochánek. Ten zabalíme do potravinářské fólie a vložíme na 20 minut odpočinout do chladu. Pak z těsta na pomoučněném vále vyválíme průhlednou placku, necháme ji 20 minut oschnout a nakrájíme na stejně široké pruhy. Ty naskládáme na sebe a z pruhů nakrájíme tenké nudličky. Nudle vaříme ve vroucí, osolené vodě asi 3 minuty.
- Z hotového vývaru vyndáme kuře, zeleninu i drůbky a přecedíme. Vyvařenou zeleninu již nebudeme potřebovat. Novou a syrovou zeleninu oloupeme, nakrájíme a vložíme do polévky. Ochutíme solí a mletým pepřem a vaříme asi 15 minut do měkka. Do talířů rozdělíme nudle, kuřecí maso a drůbky a zalijeme vývarem se zeleninou. Nakonec ozdobíme nasekanou petrželkou.