Kuřecí stehna v ďábelské marinádě

nehodnoceno

Nebojíte se ostřejší chuti? Vyzkoušejte tuto ďábelskou marinádu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez doby marinování

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    294 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1229 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    6,1 g

    7 %

    6 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    22,2 g

    35 %

    33 %

  • Tuky

    19,9 g

    31 %

    28 %

  • nasycené

    5,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuřecí stehna očistíme a uděláme do nich zářezy. Pak je osolíme a dáme do mísy.
  2. V misce smícháme sterilovaná rajčata, víno, olej, worcester, tymián a tabasco. Směsí zalijeme kuřecí stehna, přikryjeme je a necháme v chladu marinovat asi 1 hodinu.
  3. Před grilování necháme stehna okapat a ohřát na pokojovou teplotu. Položíme je na gril na nepřímý žár a grilujeme asi 40 minut.
  4. Během grilování potíráme stehna zbylou marinádou. Hotová stehna podáváme s grilovanou zeleninou.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečený rolovaný bok v kysaném zelí

Pečený bok chutná skvěle v kombinaci s bramborovým knedlíkem.

Placičky z lososa a brambor

Hledáte inspiraci na zdravý oběd? Vyzkoušejte placičky podle našeho receptu.