Kuřecí stehna v ďábelské marinádě
Nebojíte se ostřejší chuti? Vyzkoušejte tuto ďábelskou marinádu.
Vaření 60 min
bez doby marinování
Postup
- Kuřecí stehna očistíme a uděláme do nich zářezy. Pak je osolíme a dáme do mísy.
- V misce smícháme sterilovaná rajčata, víno, olej, worcester, tymián a tabasco. Směsí zalijeme kuřecí stehna, přikryjeme je a necháme v chladu marinovat asi 1 hodinu.
- Před grilování necháme stehna okapat a ohřát na pokojovou teplotu. Položíme je na gril na nepřímý žár a grilujeme asi 40 minut.
- Během grilování potíráme stehna zbylou marinádou. Hotová stehna podáváme s grilovanou zeleninou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
294 KCal
13 %
12 %
-
Energie
1229 KJ
13 %
12 %
-
Sacharidy
6,1 g
7 %
6 %
-
Vláknina
1,2 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
22,2 g
35 %
33 %
-
Tuky
19,9 g
31 %
28 %
-
nasycené
5,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA