Kuřecí steak s grilovaným ananasem a karibskou salsou

Grilujte nejen maso, ale i čersvé exotické ovoce.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Na marinádu:

Na salsu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    399 KCal

    18 %

    17 %

  • Energie

    1668 KJ

    18 %

    17 %

  • Sacharidy

    29,8 g

    34 %

    30 %

  • Vláknina

    1,9 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    23,0 g

    36 %

    34 %

  • Tuky

    17,2 g

    26 %

    25 %

  • nasycené

    4,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Čerstvý ananas nakrájíme a část použijeme do marinády. Do misky přidáme zbylé ingredience na marinádu, rozmixujeme a asi polovinu dáme stranou.
  2. Kuřecí steaky vložíme do marinády a necháme odležet. Med a zbylou marinádu svaříme v kastrůlku do husté omáčky. Kuřecí steaky dáme na rozpálený gril potřený olejem.
  3. Opékáme z obou stran cca 5 minut. Maso průběžně potíráme medovou marinádou. Hotové steaky sundáme z grilu a na závěr potřeme zbylou marinádou. Ananas opékáme na grilu společně s masem.
  4. Ingredience na salsu nasekáme na jemno, vmícháme olej a dochutíme solí. Grilované kuřecí steaky podáváme se salsou a opečeným ananasem.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Husí prsa se šouletem

Chcete překvapit na rodinném obědě? Vyzkoušejte tuto lahůdku.

Zapečená klobása

K večeři si udělejte zapečenou klobásu.