Kuřecí prsíčka v provensálské omáčce

Připravte kuřecí maso podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    303 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1266 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    7,5 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    35,8 g

    57 %

    53 %

  • Tuky

    12,6 g

    19 %

    18 %

  • nasycené

    7,0 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Oloupaný česnek nastrouháme na jemném struhadle. Kuřecí řízky opláchneme, osolíme a posypeme čerstvě mletým pepřem.
  2. V menším kastrolu rozpustíme 2 lžíce másla, zaprášíme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku.
  3. Vmícháme strouhaný česnek, rajský protlak, přilijeme bílé víno a bujón, lehce osolíme a opepříme a dochutíme provensálským kořením. Za stálého míchání vaříme asi 10 minut.
  4. Na pánvi rozpustíme zbytek másla, vložíme porce kuřete a pozvolna opékáme. Asi po 10 minutách maso vyjmeme, rozkrájíme na plátky, rozložíme na talíře a přelijeme omáčkou. Podáváme s bramborem a pórkem.
Autor:

Podobné recepty

Telecí játra na víně

Skvělou přílohou k tomuto báječnému pokrmu je čerstvé pečivo.

Řízečky v sýrovém těstě s česnekovým dipem

Lepší řízky jste snad ještě nejedli.

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...