Kuřecí polévka

Jste unavení, máte kocovinu a nebo prostě jen hlad? Uvařte si tuto vydatnou polévku.

Obtížnost

Střední

Vaření 85 min

Ingredience

4 PORCE +

Na dokončení:

Postup

  1. Naporcované kuře, očistěnou mrkev vcelku, řapík celeru, celou cibuli a oloupané stroužky česneku zalijeme v hrnci 2 litry studené vody. Přidáme bobkový list, celý pepř a sůl. Přivedeme k varu. Pak teplotu ztlumíme, aby vývar jen velmi lehce probublával, a vaříme zhruba 1 hodinu.
  2. Mezitím rozebereme brokolici na růžičky. Fazolky překrojíme. Stonky celeru a karotku nakrájíme na kousky. Kroupy propláchneme, zalijeme je vodou a uvaříme doměkka. Pak scedíme.
  3. Až bude maso měkké, scedíme vývar do menšího hrnce. Měl by být zredukovaný zhruba o půlku. Maso zbavíme kůže, vykostíme a nakrájíme na kusy.
  4. Čistý vývar přivedeme k varu. Vložíme do něj uvařené kroupy, maso, fazolky, nakrájenou karotku a řapíkatý celer. Vše vaříme 4 minuty. Pak přidáme brokolici a vaříme ještě 2 minuty, aby byla všechna zelenina lehce křupavá. Pak polévku podle chuti dosolíme a dochutíme citronovou kůrou a šťávou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1048 KCal

    48 %

    44 %

  • Energie

    4384 KJ

    48 %

    44 %

  • Sacharidy

    32,5 g

    37 %

    32 %

  • Vláknina

    11,6 g

    39 %

    39 %

  • Bílkoviny

    71,6 g

    114 %

    105 %

  • Tuky

    67,7 g

    104 %

    97 %

  • nasycené

    19,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Polévka ze zelených fazolek

Připravte si zdravou polévku, na které si pochutnáte.

Nepravá rybí polévka

Podávejte na štědrovečerní večeři výbornou rybí polévku.

Ostrá zelňačka

Zahřejte se výbornou pikantní zelňačkou.

Kuřecí polévka s drůbky

Inspirujte se naším receptem na výborný vývar.

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.