Kuřecí polévka
Jste unavení, máte kocovinu a nebo prostě jen hlad? Uvařte si tuto vydatnou polévku.
Postup
- Naporcované kuře, očistěnou mrkev vcelku, řapík celeru, celou cibuli a oloupané stroužky česneku zalijeme v hrnci 2 litry studené vody. Přidáme bobkový list, celý pepř a sůl. Přivedeme k varu. Pak teplotu ztlumíme, aby vývar jen velmi lehce probublával, a vaříme zhruba 1 hodinu.
- Mezitím rozebereme brokolici na růžičky. Fazolky překrojíme. Stonky celeru a karotku nakrájíme na kousky. Kroupy propláchneme, zalijeme je vodou a uvaříme doměkka. Pak scedíme.
- Až bude maso měkké, scedíme vývar do menšího hrnce. Měl by být zredukovaný zhruba o půlku. Maso zbavíme kůže, vykostíme a nakrájíme na kusy.
- Čistý vývar přivedeme k varu. Vložíme do něj uvařené kroupy, maso, fazolky, nakrájenou karotku a řapíkatý celer. Vše vaříme 4 minuty. Pak přidáme brokolici a vaříme ještě 2 minuty, aby byla všechna zelenina lehce křupavá. Pak polévku podle chuti dosolíme a dochutíme citronovou kůrou a šťávou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1048 KCal
48 %
44 %
-
Energie
4384 KJ
48 %
44 %
-
Sacharidy
32,5 g
37 %
32 %
-
Vláknina
11,6 g
39 %
39 %
-
Bílkoviny
71,6 g
114 %
105 %
-
Tuky
67,7 g
104 %
97 %
-
nasycené
19,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA