Kuřecí na citronové trávě

Rádi v léte grilujete? Inspirujte se novým receptem.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Salsa:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    454 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1900 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    30,9 g

    35 %

    31 %

  • Vláknina

    6,9 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    48,8 g

    78 %

    72 %

  • Tuky

    14,4 g

    22 %

    21 %

  • nasycené

    1,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Citronovou trávu podélně rozpůlíme. Limetku přepůlíme. Červený pepř a chilli papričky nasekáme nadrobno. Cibulku očistíme a nakrájíme na malé kousky. Vše dáme do misky, přidáme hnědý cukr, zakapeme limetkovou šťávou, rybí omáčkou a olejem a dobře promícháme.
  2. Maso očistíme a nakrájíme na silnější plátky ve tvaru trojúhelníků. Každý plátek napíchneme na jedno stéblo citronové trávy. Gril potřeme olejem, aby se špízy nelepily na mřížku. Grilujeme po obou stranách přibližně 10 minut. Během grilování potíráme maso připravenou marinádou.
  3. Mezitím připravíme mangovou salsu. Mango oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme očištěný rybíz, zakapeme medem a promícháme.
  4. Hotové maso pokapeme zbylou marinádou, posypeme sezamem a ochutíme solí a mletým pepřem. Podáváme se salsou.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Husí prsa se šouletem

Chcete překvapit na rodinném obědě? Vyzkoušejte tuto lahůdku.

Zapečená klobása

K večeři si udělejte zapečenou klobásu.