Ingredience
Postup
- Citronovou trávu podélně rozpůlíme. Limetku přepůlíme. Červený pepř a chilli papričky nasekáme nadrobno. Cibulku očistíme a nakrájíme na malé kousky. Vše dáme do misky, přidáme hnědý cukr, zakapeme limetkovou šťávou, rybí omáčkou a olejem a dobře promícháme.
- Maso očistíme a nakrájíme na silnější plátky ve tvaru trojúhelníků. Každý plátek napíchneme na jedno stéblo citronové trávy. Gril potřeme olejem, aby se špízy nelepily na mřížku. Grilujeme po obou stranách přibližně 10 minut. Během grilování potíráme maso připravenou marinádou.
- Mezitím připravíme mangovou salsu. Mango oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme očištěný rybíz, zakapeme medem a promícháme.
- Hotové maso pokapeme zbylou marinádou, posypeme sezamem a ochutíme solí a mletým pepřem. Podáváme se salsou.