Kuřecí fondue

Specialitu nazývanou fondue můžete znát ze švýcarské kuchyně.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    363 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1517 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    8,4 g

    10 %

    8 %

  • Vláknina

    2,7 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    40,3 g

    64 %

    59 %

  • Tuky

    17,1 g

    26 %

    24 %

  • nasycené

    1,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Prsíčka opláchneme a osušíme. Osolíme je, opepříme a pokapeme brandy. Maso necháme hodinu odležet v chladu.
  2. Ořechy nahrubo usekáme a dáme do mísy. Promícháme je s maizenou, pak přidáme bílky a vidličkou vše prošleháme. Kuřecí řízky nakrájíme na menší kousky.
  3. Olej ohřejeme a nalijeme do nádoby na fondue. Pod nádobou zapálíme hořák. Kousky masa postupně napichujeme na napichovátka, máčíme v bílcích s ořechy a smažíme v horkém oleji asi 5 minut. Masové fondue podáváme s různými omáčkami a můžeme k nim přidat na proužky nakrájenou čerstvou zeleninou.
Autor:

Podobné recepty

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.

Grilované avokádo s rajčaty a mangovou omáčkou

Grilovací sezona je tady a grilované avokádo musíte rozhodně ochutnat.