Kuřecí fondue
Specialitu nazývanou fondue můžete znát ze švýcarské kuchyně.
Vaření 45 min
bez marinování
Postup
- Prsíčka opláchneme a osušíme. Osolíme je, opepříme a pokapeme brandy. Maso necháme hodinu odležet v chladu.
- Ořechy nahrubo usekáme a dáme do mísy. Promícháme je s maizenou, pak přidáme bílky a vidličkou vše prošleháme. Kuřecí řízky nakrájíme na menší kousky.
- Olej ohřejeme a nalijeme do nádoby na fondue. Pod nádobou zapálíme hořák. Kousky masa postupně napichujeme na napichovátka, máčíme v bílcích s ořechy a smažíme v horkém oleji asi 5 minut. Masové fondue podáváme s různými omáčkami a můžeme k nim přidat na proužky nakrájenou čerstvou zeleninou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
363 KCal
16 %
15 %
-
Energie
1517 KJ
16 %
15 %
-
Sacharidy
8,4 g
10 %
8 %
-
Vláknina
2,7 g
9 %
9 %
-
Bílkoviny
40,3 g
64 %
59 %
-
Tuky
17,1 g
26 %
24 %
-
nasycené
1,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA