Kuřecí fondue

Specialitu nazývanou fondue můžete znát ze švýcarské kuchyně.

Obtížnost

Střední

Vaření 45 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Prsíčka opláchneme a osušíme. Osolíme je, opepříme a pokapeme brandy. Maso necháme hodinu odležet v chladu.
  2. Ořechy nahrubo usekáme a dáme do mísy. Promícháme je s maizenou, pak přidáme bílky a vidličkou vše prošleháme. Kuřecí řízky nakrájíme na menší kousky.
  3. Olej ohřejeme a nalijeme do nádoby na fondue. Pod nádobou zapálíme hořák. Kousky masa postupně napichujeme na napichovátka, máčíme v bílcích s ořechy a smažíme v horkém oleji asi 5 minut. Masové fondue podáváme s různými omáčkami a můžeme k nim přidat na proužky nakrájenou čerstvou zeleninou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    363 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1517 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    8,4 g

    10 %

    8 %

  • Vláknina

    2,7 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    40,3 g

    64 %

    59 %

  • Tuky

    17,1 g

    26 %

    24 %

  • nasycené

    1,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.