Kuřecí čtvrtky se sladkou asijskou omáčkou

Až budete příště grilovat, zkuste toto kuřecí maso se sladkou asijskou omáčkou. Doporučujeme ho podávat s čerstvou zeleninou.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    763 KCal

    35 %

    32 %

  • Energie

    3193 KJ

    35 %

    32 %

  • Sacharidy

    12,2 g

    14 %

    12 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    50,4 g

    80 %

    74 %

  • Tuky

    56,9 g

    88 %

    81 %

  • nasycené

    16,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuře opláchneme a osušíme. Kuřecí maso na každém kusu nařízneme asi 2 řezy až ke kosti. Do masa a kůže vetřeme sůl. Smícháme chilli omáčku, šťávu vymačkanou z nastrouhaného zázvoru, limetovou šťávu, sojovou omáčku a olej.
  2. Kuřecí čtvrtky rozložíme na zahřátý gril s vyšší vrstvou prohořelých briket. Maso nejprve opékáme bez potírání asi 15 minut z každé strany. Pak maso potřeme připravenou směsí a grilujeme 5 minut z každé strany.
  3. Sundáme jednu porci z grilu a zářezem ke kosti zjistíme, jestli je maso propečené. Pokud ano, sundáme všechny porce z grilu a necháme v teple asi 5 minut odpočinout. Servírujeme se zeleninou.
Autor:

Podobné recepty

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Teplý bramborový salát s tvarůžky

Tento salát je ideální na letní grilovačku.