Kuře s pršutem

Nevíte, co si udělat na grilu? Inspirujte se tímto receptem.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Salát:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    600 KCal

    27 %

    25 %

  • Energie

    2510 KJ

    27 %

    25 %

  • Sacharidy

    6,9 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    0,9 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    49,7 g

    79 %

    73 %

  • Tuky

    41,7 g

    64 %

    60 %

  • nasycené

    12,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Stehenní řízky rozdělíme na osm stejně velkých kousků. Bazalku, olivový olej a citronovou šťávu rozmixujeme. Pak bazalkovým olejem natřeme maso a necháme přibližně 20 minut marinovat v chladu.
  2. Mezitím připravíme salát. Zelí nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme a rukou promačkáme. Cibulku nakrájíme nadrobno. Rozinky dáme do sítka a prolijeme horkou vodou. Pak spolu s nakrájenou cibulkou přidáme k zelí. Vmícháme jogurt a majonézu a podle chuti osolíme a opepříme. Necháme rozležet v chladu.
  3. Namarinované kuřecí maso z obou stran osolíme a opepříme. Rozložíme na prkénko kůží dolů. Na maso položíme plátek pršutu a připíchneme špejlí.
  4. Opékáme na horkém grilu nebo grilovací pánvi nejprve kůží dolů asi 3 minuty. Pak obrátíme a krátce dopečeme. Servírujeme se salátem a zbylým bazalkovým olejem.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Husí prsa se šouletem

Chcete překvapit na rodinném obědě? Vyzkoušejte tuto lahůdku.

Zapečená klobása

K večeři si udělejte zapečenou klobásu.