Ingredience
Postup
- Stehenní řízky rozdělíme na osm stejně velkých kousků. Bazalku, olivový olej a citronovou šťávu rozmixujeme. Pak bazalkovým olejem natřeme maso a necháme přibližně 20 minut marinovat v chladu.
- Mezitím připravíme salát. Zelí nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme a rukou promačkáme. Cibulku nakrájíme nadrobno. Rozinky dáme do sítka a prolijeme horkou vodou. Pak spolu s nakrájenou cibulkou přidáme k zelí. Vmícháme jogurt a majonézu a podle chuti osolíme a opepříme. Necháme rozležet v chladu.
- Namarinované kuřecí maso z obou stran osolíme a opepříme. Rozložíme na prkénko kůží dolů. Na maso položíme plátek pršutu a připíchneme špejlí.
- Opékáme na horkém grilu nebo grilovací pánvi nejprve kůží dolů asi 3 minuty. Pak obrátíme a krátce dopečeme. Servírujeme se salátem a zbylým bazalkovým olejem.