Krůtí kostky na kari

Uvařte dnes k obědu tento skvělý pokrm.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    439 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1836 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    7,9 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    2,4 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    49,8 g

    79 %

    73 %

  • Tuky

    22,7 g

    35 %

    32 %

  • nasycené

    11,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Krůtí maso očistíme a nakrájíme na kostky, vložíme do misky, přidáme škrob, kari, pálivou papriku a sójovou omáčku, promícháme a necháme chvilku odležet. Papriku s pórkem očistíme a nakrájíme na kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nahrubo. V pánvi nahřejeme olej a osmažíme na něm naložené maso ze všech stran dozlatova, poté maso vyjmeme z pánve a ve výpeku orestujeme nakrájenou cibuli s česnekem, po chvilce přidáme nakrájenou papriku a pórek.
  3. Ke směsi vrátíme zpět opečené maso a zalijeme vývarem. Dochutíme solí s pepřem, přivedeme k varu, ztlumíme a přilijeme smetanu, nakonec přidáme omytá cherry rajčátka. Společně prohřejeme a podáváme například s vařenou rýží.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.