Krůtí kari se špenátem a novými bramborami

Tento oběd hraje všemi barvami.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    389 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1630 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    24,2 g

    28 %

    24 %

  • Vláknina

    4,7 g

    16 %

    16 %

  • Bílkoviny

    35,2 g

    56 %

    52 %

  • Tuky

    15,8 g

    24 %

    23 %

  • nasycené

    4,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli s česnekem oloupeme. Cibuli nasekáme nadrobno a necháme zezlátnou na oleji v pánvi. Přidáme prolisovaný česnek se zázvorem a také je osmahneme.
  2. Do pánve přidáme mleté maso. Orestujeme ho, vmícháme do něj kari a zalijeme ho rajčaty. Vše osolíme, opepříme a krátce podusíme.
  3. Brambory omyjeme a překrojíme napůl. Směs v pánvi rozředíme vývarem a vložíme do ní brambory. Dále ji dusíme, dokud brambory nezměknou.
  4. Špenát očistíme a společně se smetanou vmícháme do kari. Vše společně prohřejeme. Podáváme s rýží nebo chlebovými plackami.
Autor:

Podobné recepty

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Telecí závitky se sušenými rajčaty

Nevíte jak připravit telecí maso? Máme pro vás skvělý recept.