Krůtí kapsy nadívané šunkou a mrkví

Výborné kapsy s fáší z kuřecích prsíček a smetany ovoněné bylinkami nadchnou dospělé i děti.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    476 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    1990 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    6,2 g

    7 %

    6 %

  • Vláknina

    3,3 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    34,6 g

    55 %

    51 %

  • Tuky

    32,4 g

    50 %

    46 %

  • nasycené

    12,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Krůtí stehna očistíme. Horní kloub každého stehna obřízneme ostrým nožem a uvolníme ho. Maso stáhneme k dolnímu kloubu, opatrně odřízneme a nasolíme.
  2. Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kostičky a na chvilku vložíme do mrazáku. Poté je rozmixujeme, vložíme do misky, osolíme a dobře propracujeme se smetanou.
  3. Dvě mrkve oškrábeme, nakrájíme na kostičky, spaříme ve vroucí vodě a scedíme. Šunku nakrájíme také na malé kostičky. Mrkev, šunku a bylinky propojíme s kuřecím masem. Krůtí kapsy naplníme a zašijeme.
  4. Cibuli oloupeme, zbylou mrkev s celerem očistíme. Vše nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji v pánvi. Směs zalijeme vínem a necháme přejít varem. Poté do ní vmícháme protlak a přelijeme ji do pekáčku.
  5. Navrch položíme naplněné kapsy. Poklademe je šalvějí, přiklopíme a vložíme do trouby. Při 190 °C je dusíme asi 50 minut. Poté je odklopíme a necháme zezlátnout.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.