Krůtí kapsy nadívané šunkou a mrkví
Výborné kapsy s fáší z kuřecích prsíček a smetany ovoněné bylinkami nadchnou dospělé i děti.
Postup
- Krůtí stehna očistíme. Horní kloub každého stehna obřízneme ostrým nožem a uvolníme ho. Maso stáhneme k dolnímu kloubu, opatrně odřízneme a nasolíme.
- Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kostičky a na chvilku vložíme do mrazáku. Poté je rozmixujeme, vložíme do misky, osolíme a dobře propracujeme se smetanou.
- Dvě mrkve oškrábeme, nakrájíme na kostičky, spaříme ve vroucí vodě a scedíme. Šunku nakrájíme také na malé kostičky. Mrkev, šunku a bylinky propojíme s kuřecím masem. Krůtí kapsy naplníme a zašijeme.
- Cibuli oloupeme, zbylou mrkev s celerem očistíme. Vše nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji v pánvi. Směs zalijeme vínem a necháme přejít varem. Poté do ní vmícháme protlak a přelijeme ji do pekáčku.
- Navrch položíme naplněné kapsy. Poklademe je šalvějí, přiklopíme a vložíme do trouby. Při 190 °C je dusíme asi 50 minut. Poté je odklopíme a necháme zezlátnout.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
476 KCal
22 %
20 %
-
Energie
1990 KJ
22 %
20 %
-
Sacharidy
6,2 g
7 %
6 %
-
Vláknina
3,3 g
11 %
11 %
-
Bílkoviny
34,6 g
55 %
51 %
-
Tuky
32,4 g
50 %
46 %
-
nasycené
12,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA