Krokety z červené čočky

Vyměňte brambory v kroketách za zdravou červenou čočku.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

bez bobtnání a proležení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    403 KCal

    18 %

    17 %

  • Energie

    1685 KJ

    18 %

    17 %

  • Sacharidy

    59,4 g

    67 %

    59 %

  • Vláknina

    13,8 g

    46 %

    46 %

  • Bílkoviny

    18,8 g

    30 %

    28 %

  • Tuky

    7,0 g

    11 %

    10 %

  • nasycené

    0,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Čočku propláchneme a zalijeme studenou vodou. Asi 2 hodiny ji necháme nabobtnat. Poté ji scedíme a vymačkáme z ní přebytečnou tekutinu. Asi 6 lžic čočky oddělíme a necháme stranou. Zbytek umeleme najemno nebo rozmixujeme.
  2. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Cibuli orestujeme na rozehřátém oleji na pánvi.
  3. Do namleté čočky vmícháme mouku promísenou s práškem do pečiva, cibuli, česnek a koření. Směs osolíme, dobře propracujeme a 30 minut necháme proležet.
  4. Z čočkové hmoty vytvarujeme kuličky. Obalíme je v nerozmixované čočce a na rozehřátém oleji na pánvi ze všech stran zvolna usmažíme.
Autor:

Podobné recepty

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.

Grilované avokádo s rajčaty a mangovou omáčkou

Grilovací sezona je tady a grilované avokádo musíte rozhodně ochutnat.